VIDEO: Gezond010 Ambassadeur Patrick van Luijk ontdekt satelliet Groen en Gezond

Gezond010 brengt initiatieven samen die bijdragen aan een gezonder Rotterdam. Hiernaast inspireren zij met succesverhalen uit de stad, stimuleren organisaties om deze goede voorbeelden te volgen en wakkeren samenwerkingen aan. Rotterdam is een stad met gezonde ambities, waar Gezond010 aan bijdraagt.

Het netwerk van Gezond010 bestaat uit tientallen ondernemers, zorgprofessionals en maatschappelijke organisaties. Om de kracht van het netwerk maximaal te benutten, brengt Gezond010 deze partners zoveel mogelijk met elkaar in verbinding. Dit doen zij in zogeheten satellieten. Dit zijn ‘netwerkjes binnen het netwerk’, waarin partners elkaar vinden binnen specifieke thema’s en gedeelde opgaves.

Videoserie met Patrick van Luijk

De komende periode stelt Gezond010 deze satellieten aan je voor. Dat doen zij in een reeks video’s, waarin ambassadeur Patrick van Luijk telkens een of meerdere initiatieven uit de betreffende satelliet bezoekt. Naast ambassadeur van Gezond010, is Patrick van Luijk mede-oprichter van het vitaliteitsbedrijf BioCheck. Door middel van vitaliteit- en herstelprogramma’s focust BioCheck op chronische vermoeidheid, burn-out en stressklachten. Daarmee richt BioCheck zich op ruim 30% van de oorzaken van het langdurig ziekteverzuim.

Gezond010 trapt af met de satelliet Groen en Gezond. Binnen de satelliet Groen en Gezond werken Gezond010-partners samen om het belang en de functies van groen te promoten. Zowel in de buitenruimte als binnen de woon-, leef-, school- en werkomgeving. Ook gezond eten, duurzaamheid en projecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn thema’s die binnen deze satelliet passen. Patrick ging op bezoek bij de Voedseltuin en sprak met projectcoördinator Tineke van den Burg en tuincoördinator Meriam Beek. Hij leerde de waarde van een groene plek kennen, en ontdekte dat hij groene vingers heeft. Bekijk de video hieronder.

De komende periode maakt Gezond010 nog meer video’s, dus houd de kanalen in de gaten. Meer weten over de satelliet Groen en Gezond of de andere satellieten? Op deze webpagina vind je meer informatie.

Bron: Gezond010

Ontdek meer