Lancering nieuwe BioCheck app – recap: Valentijnsdag 2022

Ga vermoeidheid te lijf en zorg goed voor jezelf met de nieuwe BioCheck app! Op Valentijnsdag 2022 is de nieuwe BioCheck app gelanceerd! Deze app heeft een speciale ingebouwde ‘human companion’; een echte (menselijke) stem die jou begeleidt tijdens je trainingen en tips en tricks geeft op het gebied van ademhaling, slaap, voeding en beweging. Zodat jij je weer fitter en vitaler gaat voelen!

Liefde verspreiden

Tijdens Valentijnsdag heeft het BioCheck Valentijnsmeisje de hele dag door Rotterdam gelopen om meer bewustzijn te creëren rondom burn-out, vermoeidheidsklachten, vitaliteit – en vooral om veel liefde te verspreiden. Rotterdammers schreven een boodschap op voor hun geliefde, vrienden of familieleden en gingen massaal met het BioCheck Valentijnsmeisje op de foto. Met deze foto maken zij namelijk kans op een prijs van €150,- om te besteden aan hun gezondheid! Op onze Facebook-en Instagram pagina’s lopen meerdere winacties.

Naast deze activiteiten, is BioCheck volop in het nieuws geweest! Zo is Patrick van Luijk, oud-Olympiër en mede-oprichter van BioCheck, geïnterviewd door het Algemeen Dagblad. Hiernaast staat hij in PZC, Emerce, De Vlaardinger, Dagblad010 én Frankwatching!

Bestand:AD Logo 2020.svg - Wikipedia

App: meet je hartslag

Iedere ochtend meet je met de app en hartslagband je ademhaling en hartslag. Op basis van deze meting berekent de app daarna jouw herstelvermogen voor die dag. Dit herstelvermogen neemt de app vervolgens mee in de berekeningen om te zorgen dat jij die dag precies binnen de voor jou ideale waarden gaat sporten. Ga je die dag trainen, dan train je met behulp van de app precies op jouw eigen tempo en binnen jouw persoonlijke belastbaarheid van die dag. Zo bouw je je fitheid en energie weer stapje voor stapje op.

De nieuwe BioCheck app heeft zelfs een ingebouwde ‘human companion’; een echte (menselijke) stem die je begeleidt tijdens je trainingen en tips en tricks geeft op het moment dat je je rustmetingen hebt gedaan. Verder zijn er nudges (kleine aansporingen) in de app ingebouwd om deelnemers te triggeren op vlakken als ademhaling, slaap, beweging maar ook voeding. Binnenkort komen ook trainingsschema’s (voor 10 km, de halve marathon en de hele marathon) beschikbaar. Zo kun je je vitaliteit ook na het volgen van een BioCheck programma verder opbouwen en wellicht zelfs meedoen aan wedstrijden. 

De BioCheck-methode bestaande uit de app, hartslagband, programma’s en educatie bestrijdt de klachten door de bron van het probleem aan te pakken: door inzicht te krijgen in de eigen belastbaarheid kom je fysiek en mentaal beter in balans. Daardoor herstel je sneller en voorkom je een terugval. Deze methode kan ook preventief worden ingezet om burn-outklachten te voorkomen door mentaal en fysiek goed in balans te blijven.

Meer weten over de nieuwe BioCheck app? Klik hier en bekijk onderstaande video!

Ontdek meer