Energievoorraad Constance flink vergroot dankzij BioCheck

‘Het E-Health programma van BioCheck heeft mij met mijn neus op de feiten gedrukt’

Constance Weurman, Head of Human Capital Assurance bij PwC, een internationaal accountants- en belastingadviseursbedrijf

De 44-jarige Constance Weurman heeft een druk leven. Om haar energie beter op peil te krijgen, deed ze mee aan het E-Health programma van BioCheck.

Medewerkers van PwC krijgen vanuit het bedrijf een zogeheten ‘wellbeing budget’. Zij kunnen dit budget naar eigen inzicht besteden bij verschillende aanbieders, die met zorg zijn geselecteerd door PwC. Het aanbod is breed; van stoelmassages tot trainingen ‘grip of focus’. En van workshops over gezonde voeding tot mindfulness-sessies. Ook de programma’s van BioCheck behoren tot het pakket. Voor de 44-jarige Constance Weurman, Head of Human Capital Assurancebij PwC, bood dit uitkomt.

De lat hoog leggen

‘Ik werk fulltime, heb kinderen en een echtgenoot,’ vertelt de Amsterdamse. ‘Dat is een druk leven. Ik merkte echt dat ik aan het einde van de dag minder energie had en te moe was om nog dingen te ondernemen.’ Om hier verandering in te brengen, schreef Constance zich in bij BioCheck. ‘De programma’s zijn uitermate geschikt voor mensen die veel van zichzelf vragen, een drukke baan hebben en perfectionistisch en stressgevoelig zijn. Ik voldoe wel aan dat signalement. Ik leg de lat hoog voor mezelf. En ik vind dat je zeker niet tegen een burn-out hoeft aan te zitten om veel te leren over stress en het herstel van je lichaam.’

Structuur en routine

Tijdens de start van het programma zocht Constance naar tijdstippen in haar drukke weken om de oefeningen en trainingen van BioCheck uit te kunnen voeren. ‘Ik stond eerder op en trainde drie keer per week – voordat de kinderen wakker waren – een uur op de crosstrainer. Er is altijd tijd, je moet die alleen zien te maken.’ Met het BioCheck-programma meet je als deelnemer elke ochtend met je ademhaling en hartslag via de BioCheck-app. Op basis van deze meting berekent de app jouw herstelvermogen voor die dag. Ga je die dag trainen, dan train je precies binnen jouw eigen belastbaarheid met behulp van de app. ‘De BioCheck app bood een prettige structuur aan mijn sportroutine. Daarnaast besprak ik een keer in de vier weken mijn voortgang met mijn persoonlijke BioCheck-coach.’

Patronen herkennen

‘Door de metingen met de app leerde ik patronen en stress-signalen herkennen,’ vervolgt Constance. ‘Dat inzicht is ontzettend waardevol. Als ik die dag gestrest was, nam ik vaker een korte pauze door even bij mijn computer weg te lopen of een ademhalingsoefening te doen. Het is zó belangrijk om gedurende de dag een pauze te nemen. Hierdoor voel ik mij aan het einde van de dag niet lusteloos en heb ik energie over om gezellig met mijn gezin te zijn.’

Gezond en fit oud worden

Constance: ‘Het E-Health programma van BioCheck heeft mij met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik ben mij veel meer bewust geworden van mijn ademhaling en hartritme. Door alle metingen heb ik met eigen ogen gezien dat de manier waarop ik ademhaal veel impact heeft op mijn stressniveau. Dit zou iedereen moeten weten! Omdat ik het een onwijs gaaf én nuttig programma vind, raad ik het iedereen aan. Zeker wanneer je een drukke baan hebt waarbij veel van je gevraagd wordt, helpt dit. Met BioCheck heb ik mijn energievoorraad kunnen vergroten en mijn stress kunnen verminderen. Wat is er nu belangrijker dan gezond en fit oud worden?’

Enthousiaste collega’s

Constance heeft het E-Health programma inmiddels afgerond, maar blijft trainen met de app. Naast Constance, zijn inmiddels meerdere collega’s binnen PwC gestart met een van de programma’s van BioCheck. ‘Ook zij zijn enorm enthousiast!’, besluit Constance.

Lees hier meer over de samenwerking tussen PwC en BioCheck

Meer weten?

Wil je meer weten over de diverse herstel- en vitaliteitsprogramma’s van BioCheck voor jezelf of voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden: www.biocheck.nl/contact

Ontdek meer