Gezond010: een gezond netwerk in Rotterdam

Patrick van Luijk - Gezond010

Gezond010: een gezond netwerk in Rotterdam

Rotterdam is een stad met gezonde #ambities, die met #Gezond010 waargemaakt worden. Het netwerk van Gezond010 bestaat uit tientallen ondernemers, zorgprofessionals en maatschappelijke organisaties. Deze partners werken samen in #satellieten. In deze ‘netwerkjes binnen het netwerk’ vinden partners elkaar binnen specifieke thema’s en gedeelde opgaves. Patrick van Luijk, directeur van BioCheck, is al een aantal jaar Gezond010 ambassadeur. In zijn rol als Gezond010 ambassadeur heeft hij de afgelopen periode diverse Gezond010-locaties bezocht. 

De komende periode stellen we deze satellieten aan je voor. Dat doen we in een reeks video’s, waarin Gezond010 ambassadeur Patrick van Luijk telkens een of meerdere initiatieven uit de betreffende satelliet bezoekt.

Satelliet Groen en Gezond

🌳🌷🌱 We trappen af met de satelliet Groen en Gezond. Binnen de satelliet Groen en Gezond werken Gezond010-partners samen om het belang en de functies van groen te promoten. Zowel in de buitenruimte als binnen de woon-, leef-, school- en werkomgeving. Ook gezond eten, duurzaamheid en projecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn thema’s die binnen deze satelliet passen. Patrick ging op bezoek bij de Voedseltuin en sprak met projectcoördinator Tineke van den Burg en tuincoördinator Meriam Beek. Hij leerde de waarde van een groene plek kennen, en ontdekte dat hij groene vingers heeft. Bekijk de video hieronder.

Satelliet Gezond verkoopt

🥦🍓🥕 In deel 2 van de videoreeks kijken we mee bij het Ikazia ziekenhuis dat onderdeel is van de satelliet ‘Gezond Verkoopt’. Gezond en duurzaam eten en drinken is steeds meer in trek. Maar hoe kunnen we consumenten verleiden tot gezonde, verantwoorde keuzes? Binnen deze satelliet leren cateraars, horecabedrijven en organisaties waar verkoop van eten en drinken niet de corebusiness is van elkaar én van experts!

Meer weten over Gezond010? Kijk dan eens op www.gezond010.nl

Ontdek meer