Onderzoek interventie herstel- en nazorg voor aanhoudende klachten na COVID-19

covid

Onderzoek interventie herstel- en nazorg voor aanhoudende klachten na COVID-19

In nauwe samenwerking met bedrijfsartsen wordt in het najaar een herstelprogramma gebaseerd op het BioCheck vitaliteitsprogramma onderzocht. Bekeken wordt of dit programma aangeboden kan worden aan mensen die kampen met aanhoudende klachten na #covid. Re-integreren naar werk bij aanhoudende klachten na COVID-19 blijkt lastig. Er is behoefte aan een bewezen effectieve aanpak gericht op het herstel bij aanhoudende klachten na COVID-19.

Het onderzoek duurt 1,5 jaar en is een samenwerking tussen Erasmus MC, BioCheck en VitAll, met input van C-Support, Longfonds, Zilveren Kruis, Movir, NVAB, Cohesie en Belastbaarheid.nu. Het project wordt mogelijk gemaakt door ZonMw. Het Erasmus MC evalueert in hoeverre het programma bijdraagt aan herstel en verminderde vermoeidheid. 

Lees hier meer meer over COVID-19.

Ontdek meer