Powered by BioCheck: vitaliteitsprogramma’s passen perfect bij innovatief Doornbos Fysio

Als Powered by Biocheck-partner helpt Doornbos Fysio mensen uit de regio Breda bij burn-out- en vermoeidheidsklachten. De programma’s passen perfect in de innovatieve manier van werken van Doornbos Fysio, vertelt arbeidsfysiotherapeut en vitaliteitscoach Yorick van Nijnanten. “Wij kijken verder dan behandelen en herstellen.

Doornbos Fysio is een begrip in de regio Breda. De praktijk, met vijf vestigingen, bestaat al bijna vijftig jaar, maar is alles behalve een traditionele fysiopraktijk. “Natuurlijk hebben we een curatieve tak waarmee we verzekerde zorg leveren; bij pijnklachten, behandeling na operaties enzovoort,” zegt Yorick. “Maar een steeds grotere groep mensen komt niet bij ons omdat ze klachten hebben, maar omdat ze klachten willen voorkomen. Met onze concepten Doornbos Gym en Doornbos Health richten we ons op leefstijl en preventie. En kijken we dus verder dan behandelen en herstellen. We willen ervoor zorgen dat mensen zelf investeren in hun gezondheid. Waarbij wij hun partner zijn.”

Altijd op zoek naar innovatie

De programma’s van BioCheck – die vallen onder de tak Doornbos Health – passen perfect in deze visie. Sinds 2020 is de praktijk Powered by BioCheck-partner. Yorick: “Wij zijn altijd bezig met het implementeren van innovatieve methodes en ideeën. Tijdens een netwerkbijeenkomst zagen onze eigenaren Eric Jan Pennock en Raimon Poulis een presentatie van Patrick van Luijk, de eigenaar van BioCheck. Ze waren erg onder de indruk. Nadat we met een delegatie van Doornbos Fysio in Rotterdam waren geweest voor een demonstratie, waren we helemaal overtuigd.”

Meten is weten

BioCheck en Doornbos Fysio bleken in meerdere opzichten een match. “Onze oude slogan is Meten is weten,” vertelt Yorick. “Dat sluit perfect aan bij de programma’s van BioCheck, waarbij metingen de basis vormen voor de trainingsintensiteit. Zelf konden wij stress-, burn-out- en vermoeidheidsklachten nog niet objectief meten en in kaart brengen. Maar we zagen wel steeds meer mensen met deze klachten. Wie stress ervaart of een burn-out heeft, kan zeker baat hebben bij een psycholoog. Maar het is óók belangrijk om de fysieke klachten aan te pakken. Want als je lichamelijk niet goed in je vel zet, kun je ook mentaal niet de gewenste stappen zetten.”

Gouden combinatie

Het onderscheidende element van BioCheck? Daarover hoeft Yorick niet lang na te denken: “Dat bewegen goed is voor je gezondheid en vitaliteit, weet iedereen. Dat je mensen goed moet voorlichten, weet ook iedere zorgprofessional. Voor het belang van goede ademhaling komt ook steeds meer aandacht. Maar er was nog geen programma dat dit allemaal combineert. En dat het ook nog eens zo goed meetbaar maakt, met een zeer gebruiksvriendelijke app. Het helpt ook dat mensen zelf aan de slag gaan en er dagelijks mee bezig zijn. De programma’s van BioCheck vormen daarom een mooie uitbreiding van ons dienstenaanbod. Voor particulieren én bedrijven.”

Leven teruggegeven

Inmiddels hielp Doornbos Fysio al tientallen mensen met de BioCheck-programma’s. De reacties zijn zeer positief, zegt Yorick. “Als je ziet hoe mensen binnenkomen en weer vertrekken… Ja, dat is een wereld van verschil. Sommige mensen zeggen: Je hebt me een deel van mijn leven teruggegeven. Heel gaaf als je zo waardevol kunt zijn voor iemand. We horen dat mensen houvast hebben aan de app en de bijbehorende metingen. Dat geeft inzicht. Wat naast die objectieve meting meehelpt, is dat deelnemers voelen dat ze door de fysieke inspanning daadwerkelijk fitter worden. Dat geeft zelfvertrouwen.”

Vitaler ziekenhuispersoneel

Doornbos Fysio heeft een officiële samenwerking met het Amphia Ziekenhuis in Breda. Medewerkers van het ziekenhuis kunnen meedoen aan de verschillende BioCheck-programma’s. Yorick: “Een deel van de mensen volgt het herstelprogramma; de meeste mensen volgen het vitaliteitsprogramma. Daarmee worden de medewerkers vitaler en voorkomen we dat ze uitvallen. Voor het ziekenhuis is dat heel belangrijk, gezien de hoge werkdruk en het tekort aan zorgpersoneel. De investering die bedrijven moeten doen, is een fractie van de kosten die ze kwijt zouden zijn bij uitval van personeel.”

BioCheck-buddy

De samenwerking tussen Doornbos Fysio en BioCheck verloopt goed, zegt Yorick. “BioCheck heeft ons in het begin goed op weg geholpen. Inmiddels weten we goed hoe alle programma’s werken, maar de lijnen blijven kort. Elke partner heeft een vaste buddy, bij wie we terecht kunnen met vragen en opmerkingen. Ontwikkelingen binnen BioCheck, de programma’s of het vakgebied delen we met elkaar. Wij zijn dan ook erg tevreden. Maar nog belangrijker is dat ook onze klanten tevreden zijn.”


Wil je meer weten over de diverse herstel- en vitaliteitsprogramma’s die BioCheck aanbiedt? Of over de mogelijkheden om Powered by BioCheck-partner te worden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden: https://biocheck.nl/contact/

Ontdek meer