Merel_BioCheck_Gezond010-14-1

The BioCheck Awareness Project

Met het BioCheck Awareness Project krijg jij inzicht in jouw energie en stress niveaus tijdens de dagelijkse bezigheden. Bekijk hieronder welke stappen je moet nemen om te kunnen starten met meten.

Meld je aan

Meld je aan via het aanmeldformulier vanuit je werkgever voor The BioCheck Awareness Project.

Ontvang de starterskit

Je ontvangt een pakketje via de post met daarin de benodigdheden om te kunnen starten.

Download de app

Download de BioCheck app in de Playstore of Appstore en krijg toegang met jouw persoonlijke vouchercode die je ontvangt op jouw e-mailadres.

Connect je band

Voordat je de hartslagband om doet, doe je er een beetje gel op. Zodra je de band om hebt zoek je de band op in de BioCheck app via het Bluetooth icoon. Verbind je band met de app. Klik hier om de instructievideo te bekijken.

Meet 14 dagen

Yes! Je kan met de BioCheck Awareness Project aan de slag! De komende 14 dagen ga je diverse metingen doen. Hierdoor krijgen we een goed beeld van jouw energie niveaus en herstelvermogen. Leer hier hoe je een goede Ochtendmeting uitvoert en hier wat de waarden betekenen. In de app vind je een overzicht van alle metingen die we je vragen te doen. Succes!

Stuur de starterskit retour

Je bent klaar met de metingen en kan de starterskit retourneren met post NL. De retoursticker vind je in de starterskit zelf.

Ontvang jouw advies

Zodra wij jouw pakketje hebben ontvangen versturen wij jouw persoonlijke advies zodat jij aan de slag kan met jouw vitaliteit.

F.A.Q.

Waarom moet ik een logboek invullen?

Om jouw data goed te kunnen interpreteren hebben wij de context nodig. Als wij zien in de data dat je lichaam actief is, is het goed om te weten dat je bijvoorbeeld je ziek voelt of een moeilijk gesprek hebt gehad. 

Wat is herstelvermogen?

Nadat je je ochtendmeting hebt uitgevoerd krijg je je herstelvermogen te zien. Dit herstelvermogen vergelijkt je laatste meting met maximaal 6 voorgaande metingen en berekent hier het verschil op. Op basis hiervan kan je zien of je herstelvermogen verbetert of dat je een mindere dag hebt. Aan de hand hiervan kan je ook je inspanning voor die dag bepalen.

Wat is stress en wanneer is het ongezond?

Leer hier meer hoe stress werkt in het lichaam.

Hoe verbind ik de hartslagband?

Klik hier om de instructievideo te bekijken.

Mijn hartslagband verbindt niet met de app

  1. Controleer of je voldoende contactgel hebt gesmeerd op de sensoren. Dat is niet het midden van de band. Bekijk de instructiefilm om te zien waar je de contactgel op smeert.
  2. Zorg dat je de band om hebt voordat je met de app probeert te verbinden.
  3. Zet bluetooth aan.
  4. Geef de app toestemming voor locatie voorzieningen. Dit is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat Bluetooth de verbinding kan maken met apparaten in de omgeving.
  5. Verwijder eventueel de verbinding met de band uit de instellingen van de app. Biocheck app > menu > verbinding > verbinding verwijderen.

Voordat wij de band naar je toesturen controleren wij altijd of de batterij goed is en of de band niet defect is, maar het kan voorkomen dat de batterij leeg is of dat de sensoren defect zijn. Neem contact met ons op mochten bovenstaande stappen niet helpen.

Wat gebeurt er met mijn data?

Jouw data en logboek worden gebruikt om jouw metingen te interpreteren en je van advies te kunnen voorzien.

Wie heeft toegang tot mijn data?

Alleen de BioCheck analist die jouw data gaat analyseren en het verslag opmaakt en de Programma adviseur die je advies kan geven over een vervolg.

Wordt mijn data gedeeld met mijn werkgever?

Nee, jouw data wordt niet gedeeld met jouw werkgever. Er vindt wel een geanonimiseerde rapportage op groepsniveau plaats. Om deze reden is er een minimale deelname van 30 deelnemers nodig.

Wat als ik een meting mis?

Het is niet erg om een meting te missen. Let wel op: je hebt maximaal 14 dagen toegang tot de app en totaal zijn er 26 metingen mogelijk. Daarna is het niet mogelijk om meer metingen uit te voeren. Als er te weinig metingen zijn is een analyse niet mogelijk.

Hoe meet ik op werk?

Niemand hoeft te zien dat je een meting uitvoert. Wanneer je de band onder je shirt draagt is deze niet zichtbaar. Nadat je de band om hebt gedaan zet je de app aan en verbind je je band. Dan kies je een Open meting naar keuze en voer je de meting uit. Het is interessant om metingen te doen tijdens videocalls, vergaderingen of moeilijke gesprekken om te zien of je actief bent en of je hersteld bent. Zorg er dan ook voor dat je 30 minuten voor de activiteit en tot 30 minuten na de activiteit meet zodat we een totaalbeeld krijgen.

Hoe retourneer ik het pakketje?

  1. Doe de hartslagband met sensor in de doos.
  2. Plak de retourlabel die in de doos zit op de doos
  3. Plak de doos dicht met de sticker met het BioCheck logo.
  4. Breng het pakketje naar een PostNL locatie bij jou in de buurt.
  5. Op het moment dat we jouw pakketje hebben ontvangen gaan wij aan de slag met jouw data en ontvang je jouw advies binnen enkele dagen.