UWV Werkfit
Voor wie is BioCheck?

Voor iedereen die niet niet goed in staat is om te herstellen in rust. Dit kan komen vanuit stress, trauma, ziekte of altijd aan staan. Ben je langere tijd niet in staat om goed te herstellen in rust, dan betaal je uiteindelijk een prijs.

Fysieke klachten

Klik hieronder om de meest voorkomende fysieke klachten te lezen.

Mentale klachten

Klik hieronder om de meest voorkomende mentale klachten te lezen.

Zakelijk
Wat kan deze methode voor jou betekenen?

Wij helpen mensen preventief én curatief met (chronische) vermoeidheid en stress-gerelateerde klachten. Denk hierbij aan een burn-out, ME, fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Daarnaast helpen wij mensen met vermoeidheidsklachten bij diabetes type 2, en oncologische problematiek.

Over het algemeen ontkennen of schamen mensen zich in het begin voor vermoeidheidsklachten. Zij verwachten niet dat ook zij last kunnen hebben van deze (fysieke) klachten. Regelmatig worden deze klachten in beginsel dan ook genegeerd wat kan leiden tot zwaardere klachten zoals een burn-out en langdurige uitval. Maar juist deze groep mag trots op zichzelf zijn. Zij zijn over het algemeen de harde werkers, hebben doorzettingsvermogen, zijn behulpzaam en resultaatgericht.

Het probleem ligt vaak in het niet herkennen van of toegeven aan de symptomen die hun lichaam aangeeft. Dat is namelijk best moeilijk. Wij zetten ons in om deze groep bewust te maken van hun mogelijkheden en beperkingen om vervolgens te leren handelen op basis van deze informatie zodat zij de juiste keuzes kunnen maken voor zichzelf.

Als jij jezelf of iemand in jouw omgeving in bijvoorbeeld één van de volgende zaken herkent dan is BioCheck geschikt voor jou of jouw naaste!

Langdurige stresssituatie
Niet kunnen ontspannen
Perfectionistisch ingesteld
Disbalans werk en privé
Geen nee zeggen
Verhoogde werkdruk
Vaak moe of uitgeput
Altijd doorgaan en niet opgeven
Slide 1

Zo werkt het in je lichaam

Slide 1

Voor de beste ervaring van deze animatie adviseren wij jou om deze te bekijken op je tablet of laptop.

behandeling burn out

De ademhaling is één van de belangrijkste tools die je tot je beschikking hebt om je autonome zenuwstelsel te beïnvloeden. Pas wanneer de activiteit van dit stelsel daalt in rust kan je lichaam ontspannen en beginnen met herstellen. Zonder herstel raak je uitgeput en is vooruitgang niet mogelijk. Daarnaast is de ademhaling medeverantwoordelijk voor de juiste zuurtegraad in het lichaam. Door de wijze waarop je ademhaalt te meten, helpen wij je weer op weg naar een gezonde ademhaling.

Veel cognitieve therapieën en coaches richten zich voornamelijk op de cortex, de grijze massa van het brein. Trauma’s en negatieve ervaringen laten juist kleine littekens achter in ons emotionele brein (het limbisch systeem), dat verantwoordelijk is voor onder andere emoties. Ons programma beïnvloedt juist dit emotionele brein.

Het ritme waarin je hart klopt, vertelt veel over je herstelvermogen. Door het verschil in tijd te meten van de ene hartslag naar de andere hartslag (Heart Rate Variability) kunnen wij de (stress)activiteit van je autonome zenuwstelsel in rust inzichtelijk maken. Dit zenuwstelsel kan rechtstreeks je emotionele brein beïnvloeden. Is je autonome zenuwstelsel in rust zeer actief dan raakt je systeem uit balans. Hierdoor herstel je slechter wat ervoor zorgt dat je steeds vermoeider raakt. Wij helpen je inzicht te krijgen in je dagelijkse belastbaarheid en herstelvermogen op basis van objectieve metingen en leren je hoe jij jouw autonome zenuwstelsel kunt beïnvloeden

In de huidige maatschappij ervaren wij wel veel stress en mentale activiteit en maar weinig fysieke activiteit. Van nature hoort er na een stressreactie een fysieke reactie plaats te vinden, zoals vluchten of vechten, waardoor je systeem in balans blijft. Door het monitoren van je dagelijkse herstelvermogen middels onze BioCheck software en je te laten bewegen binnen jouw belastbaarheid (state of flow) van die dag, helpen we jouw lichaam om zich te herprogrammeren.

Naarmate je ouder wordt ga je steeds minder bewegen en wanneer je beweegt gaat dat in steeds meer vaste beweegpatronen. Dit zorgt ervoor dat de risico’s op klachten groeien. Wij helpen deze beweegpatronen te vergroten en te versterken, wat resulteert in een daling van pijnklachten en een stijging van plezier in bewegen.

Op het moment dat je een langere periode gestrest bent, is de activiteit van je zenuwstelsel hoog en gebruik je voornamelijk suiker als energiebron. Dit zorgt ervoor dat je darmen slechter voedingsstoffen opnemen, je spijsvertering vertraagt en dat je meer behoefte aan suiker hebt. Deze energieschommelingen zorgen ervoor dat je steeds vermoeider raakt.

1. Geest

2. Ademhaling

3. HRV

4. Bewegen

5. Mobiliteit

6. Voeding

Slide 1

Programma's